Wallonië, tussen erfgoed, geschiedenis en cultuur

Dankzij een rijk historisch erfgoed is Wallonië een culturele bestemming van eerste rang, omdat er zoveel monumenten en prestigieuze sites te vinden zijn. U krijgt er tal van kansen om uw kennis bij te schaven. Hier hebt u een afspraak met de geschiedenis, langs sites die opgenomen zijn op de ranglijst van het UNESCO-werelderfgoed, de abdijen, de musea, de kastelen, burchten, mijnen, molens… stuk voor stuk getuigen van een luisterrijk verleden. De bewogen geschiedenis van deze streek van België verklaart waarom het Waals cultureel erfgoed zo rijk en nog zo levendig is.

Hier vinden ook talloze folkloristische manifestaties plaats, die ontstonden uit een lange mondelinge overlevering, zoals het Carnaval van Binche, de Doudou van Mons, de Ducasse van Ath, de marsen van de streek tussen Samber en Maas,… en hier werden ook heel wat grote schrijvers en stripauteurs geboren, zoals Georges Simenon, Walthéry (Natacha), Peyo (Smurfen), Jean-Claude Servais (Jicé), Dany,...

De goedgemutste en gezellige Walen zullen u met plezier alles vertellen over hun cultuur. Wallonië ligt op een kruispunt van culturen en heeft een historisch erfgoed waar iedereen zijn eigen wortels kan terugvinden.

Fédération des Gites de Wallonie asbl.
© 2004 - 2019 - All rights reserved.
avenue Prince de Liège, 1/21
B5100 Jambes (Namur)

Tel: +32(0) 81 311 800
Fax: +32(0) 81 310 200
Eurogites Lid van Eurogîtes

FEADER FEADER
Fonds européen agricole pour le développement rural :
l'Europe investit dans les zones rurales.

FEADER FEDER - PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : Développement territorial équilibré et durable
Mesure 3.03 : Redynamisation urbaine et attractivité du territoire a
l'Europe investit dans les zones rurales.
Tourisme en Wallonie Commissariat général
au Tourisme
Wallonie-Bruxelles tourisme Wallonie Belgique
Tourisme
Ontwikkeld door Affinitic
Aangedreven door Plone