Wallonië, een weelderige natuur

U denkt dat Wallonië vlak is? Hoegenaamd niet. Wallonië biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en glooiende regio’s: het heuvelland, het land van de valleien, het land van de wouden… Langs deze afwisselende reliëfs komt u zeker onder de bekoring van die kleine charmante dorpen en steden zoals Dinant, Bouillon, Waterloo, Spa, Chimay, Saint-Hubert en nog veel andere. De regio bulkt van de natuurlijke rijkdommen (rivieren, vissen, wouden, rotsen…). Ze kan prat gaan op tal van natuurreservaten, tuinen, parken en grotten die heuse natuurlijke schatten herbergen en getuigen van haar natuurlijke rijkdommen. Maar ook de schilderachtige charme van het platteland laat niemand onberoerd.

In het zuiden van deze regio liggen de Ardennen, een heuse groene long. Dit is de groenste regio van het land. Ze is bestrooid met pittoreske en authentieke dorpen. Er lopen rivieren en beken met helder water door en ze bestaat uit tal van groene en beboste valleien. Dit is de uitgelezen streek voor wandelingen of fietstochten voor de dapperste.

Wallonië is de bestemming bij uitstek om helemaal tot rust te komen, om uit te blazen, met twee, met het gezin, familie of vrienden!

Fédération des Gites de Wallonie asbl.
© 2004 - 2019 - All rights reserved.
avenue Prince de Liège, 1/21
B5100 Jambes (Namur)

Tel: +32(0) 81 311 800
Fax: +32(0) 81 310 200
Eurogites Lid van Eurogîtes

FEADER FEADER
Fonds européen agricole pour le développement rural :
l'Europe investit dans les zones rurales.

FEADER FEDER - PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : Développement territorial équilibré et durable
Mesure 3.03 : Redynamisation urbaine et attractivité du territoire a
l'Europe investit dans les zones rurales.
Tourisme en Wallonie Commissariat général
au Tourisme
Wallonie-Bruxelles tourisme Wallonie Belgique
Tourisme
Ontwikkeld door Affinitic
Aangedreven door Plone