Naar Wallonië komen

Wallonië ligt in het hart van Europa. Op een boogscheut van bij u thuis bieden wij u aan om typische dorpen te ontdekken, om hun inwoners te ontmoeten, om te genieten van de lekkerste streekproducten.

U vraagt zich af hoe u best naar Wallonië komt? Niets is eenvoudiger! Welk vervoermiddel u ook kiest (auto, bus, trein, vliegtuig), Wallonië is altijd vlot bereikbaar.

Met de wagen

Dankzij een wegennet van bijna 900 km brengt Wallonië u snel naar uw bestemming. Of u nu komt uit Brussel, Vlaanderen, Nederland, Frankrijk of Duitsland, u bent snel ter plaatse. Op rustiger wegen kunt u de schoonheid van de Waalse landschappen in u opnemen.

Om u een idee te geven van de afstanden langs de snelweg tussen de hoofdstad en de belangrijkste Waalse steden of onderling:

Verkeersinformatie

Verkeersinfo: Touring Mobilis

Met de trein

Onze regio beschikt over een dicht spoornet. Zo komt u zonder zorgen aan in de buurt van uw gîte of uw gastenkamer. In sommige gevallen halen uw gastheer en/of –vrouw u graag op aan het dichtstbijzijnde station. Brussel wordt aangedaan door alle Europese bestemmingen.

Voor uw treinreis naar Wallonië vindt u alle info over de stations, de dienstregelingen en tarieven op de site van de NMBS, of per telefoon op het nummer 00 32 (0)2 528 28 28 (bereikbaar van 7 tot 21.30 uur, 7 dagen op 7).

  • HST

De HST biedt heen-en-terugreizen naar Brussel aan, zonder aansluiting, vanuit een dertigtal Franse steden (Rijsel, Arras, Saint-Pierre-des-Corps, luchthaven Charles de Gaulle, Marne-la-Vallée, Massy, Aix, Angoulême, Avignon, Valence, Poitiers, Nice, Montpellier, Marseille, Lyon…). Vanuit Brussel kunt u dan een aansluiting nemen naar alle Waalse stations.

Voorbeelden van rechtstreekse verbindingen naar Brussel met de HST (de reisduur is enkel een aanduiding)

Inlichtingen en reservaties: Voyages SNCF of TGV

  • Thalys International

De Thalys is een hogesnelheidstrein die de steden Luik en Brussel aandoet.

Vanuit Parijs: Brussel ligt op 1 uur 22 min (25 dagelijkse verbindingen, of dus een vertrek om het half uur) en Luik op 2 uur 10 min.

Inlichtingen en reservaties: Thalys

  • Eurostar

U kunt ook de Eurostar nemen om naar België en Wallonië te reizen. Deze trein komt aan in het station Brussel-Zuid. Daar kunt u een aansluiting nemen naar alle grote stations van Wallonië. Van Londen is het maar 2 uur reizen naar Brussel.

Inlichtingen en reservaties: Eurostar

  • ICE

Deze hogesnelheidstrein komt rechtstreeks uit Duitsland en doet in België Brussel en Luik aan. Vanuit deze steden kunt u een aansluiting nemen naar alle steden van Wallonië. Vanuit Keulen: Luik op 1 uur en Brussel op 1 uur 45 min. Vanuit Frankfurt: Luik op 2 uur 15 min en Brussel op 3 uur.

Inlichtingen en reservaties: ICE

Met het vliegtuig

België heeft drie grote luchthavens, waarvan twee in Wallonië. Tal van luchtvaartmaatschappijen doen Wallonië aan.

U kunt dus kiezen voor aankomst op de nationale luchthaven van Brussel, of op één van de twee regionale luchthavens (Charleroi en Luik) die door lowcostmaatschappijen (Ryanair, Wizz Air...) worden aangedaan. Vanuit deze luchthavens kunt u de trein of de bus nemen of een auto huren om snel naar uw vakantiebestemming te gaan.

Fédération des Gites de Wallonie asbl.
© 2004 - 2019 - All rights reserved.
avenue Prince de Liège, 1/21
B5100 Jambes (Namur)

Tel: +32(0) 81 311 800
Fax: +32(0) 81 310 200
Eurogites Lid van Eurogîtes

FEADER FEADER
Fonds européen agricole pour le développement rural :
l'Europe investit dans les zones rurales.

FEADER FEDER - PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : Développement territorial équilibré et durable
Mesure 3.03 : Redynamisation urbaine et attractivité du territoire a
l'Europe investit dans les zones rurales.
Tourisme en Wallonie Commissariat général
au Tourisme
Wallonie-Bruxelles tourisme Wallonie Belgique
Tourisme
Ontwikkeld door Affinitic
Aangedreven door Plone