Citytrip

Er zijn 11 logiesadressen

Wat zou u zeggen van een kleine citytrip in zuidelijk België? Authentieke en met geschiedenis beladen steden wachten op u!

Logiesadressen 0 tot 11 op een totaal van 11
Kamer
Gastenkamer
Tournai
2 personen
1 kamers
2 aren
Gîte
Stadsvakantieverblijf
Namur
2 personen
1 kamers
3 aren
Kamer
Gastenkamer
Mons
2 personen
1 kamers
4 aren
Kamer
2 personen
1 kamers
4 aren
Kamer
Gastenkamer
Liège
2/3 personen
1 kamers
3 aren
Kamer
Gastenkamer
Kain
2 personen
1 kamers
3 aren
Gîte
Stadsvakantieverblijf
Liège
2/4 personen
1 kamers
3 aren
Kamer
Gastenkamer
Mons
2 personen
1 kamers
4 aren
Kamer
Gastenkamer
Kain
2 personen
1 kamers
3 aren
Kamer
Gastenkamer
Tournai
2 personen
1 kamers
2 aren
Gîte
Stadsvakantieverblijf
Liège
3/4 personen
2 kamers
2 aren

Een verblijf in de stad staat gelijk met een actieve vakantie, op ontdekking van een ongewone geschiedenis, een bruisend cultuurleven, festivals, voorstellingen, evenementen… Er is ook een zeer druk nachtleven: typische of moderne bars, restaurants naar ieder smaak en beurs, en natuurlijk al die locaties om te bewegen zonder complexen. U wil een authentieke ervaring beleven? Dan moet u zeker uitgebreid gaan shoppen! Onze steden beschikken over alle nodige infrastructuur om u op dat vlak alles te bieden wat uw hartje begeert.

Leef enkele dagen zoals de inwoners zelf. Ontdek het dagelijks reilen en zeilen en de culturele rijkdom van de mooiste steden van Zuid-België.

Cultuur, erfgoed, gastronomie, folklore… belevenissen genoeg, het hele jaar door.

Zuid-België telt vijf grote steden. Ze hebben elk hun eigen geschiedenis, hun charme, hun soms eigenaardige trekjes en hun lekkers. Ze zijn allemaal anders, maar even gastvrij.

Liège (Luik)

Liège is een stad die dag en nacht in beweging is. Haar gemoedelijke inwoners zullen u hartelijk onthalen.

De stad is een geslaagde mix van gerenoveerd historisch erfgoed en hedendaagse constructies, zoals het nieuwe Station Liège-Guillemins, een werk van de beroemde architect Santiago Calatrava.

Ontdek de culturele rijkdom van deze stad, in het Museum van het Waalse Leven en de Grand Curtius. Volg de voetsporen van de beroemde auteur van politieromans Georges Simenon.

Duik volop in de folklore van de stad, onder meer tijdens de Feesten van 15 augustus aan de overkant van de Maas.
Flaneer op zondag langs de Maas, tijdens de ‘Marché de la Batte’, de oudste markt van België.

Namur (Namen)

Namur, de hoofdstad van Wallonië, koestert zijn rustige en burgerlijke charme. U ontdekt er een heel weefsel van straatjes met de leukste winkeltjes aan de rand van de Samber en de Maas en aan de voet van een Citadel, die stenen getuige van tweeduizend jaar geschiedenis. Dein mee op de golven en leer de stad ook eens anders kennen aan boord van een pendelbootje, de Namourette.

Op uw wandeling in de verkeersvrije stadskern komt u langs tal van boeiende musea zoals het Félicien Rops Museum. De stad kan ook prat gaan op tien sites die beschermd zijn als ‘Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië’: het Arsenaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk… Dit werkelijk buitengewoon erfgoed mag u echt niet missen!

Elk jaar is het groot feest in mei, tijdens ‘Namur en mai’, het festival van de kermiskunsten, dat een podium biedt voor troubadours en andere handelaars ‘in dromen en illusies’.

Doe de lekkerbek in u een plezier en proef de beroemde aardbeien van Wépion, die vermaard zijn voor hun smaak en hun voorkomen.

De huisjesslak, het symbool van de stad, vertelt u in zekere zin dat u de tijd moet nemen om die stad te leren kennen.

Mons (Bergen)

De stad Mons (Bergen) kreeg al vaker hoog bezoek. Zo kwam Victor Hugo hier in 1837 langs. Vijftig jaar later werd Paul Verlaine opgesloten in de plaatselijke gevangenis. En rond 1880 streek Vincent Van Gogh er neer.

Mons is niet zomaar de Europese culturele hoofdstad in 2015. Zijn architecturaal erfgoed is werkelijk indrukwekkend, zoals de collegiale kerk Sainte-Waudru (Sint-Waltrudis), een meesterwerk van de Brabantse gotiek, of zijn belfort, dat opgenomen is in het Werelderfgoed van de UNESCO.

Niet te missen tijdens uw bezoek is uiteraard de Grote Markt. Dit toeristisch epicentrum oogt erg trots met zijn gerestaureerde gevels, zijn grote terrassen en zijn kasseistraatjes. De smeedijzeren aap zou trouwens geluk brengen. Maak er gebruik van en streel zijn kop met uw linkerhand.

Qua folklore wordt u op uw wenken bediend met de Doudou. Dit grote volksfeest brengt elk jaar 80.000 mensen samen, en heeft als orgelpunt het gevecht tussen Sint Joris en de vreselijke groene draak.

Tournai (Doornik)

De ‘Stad met de vijf klokkentorens’ is uiteraard al van ver te zien. De wandtapijten van deze oude lakenstad maakten haar beroemd in heel Europa. U kunt merken hoe groot haar faam was in het Musée de la Tapisserie et des Arts du Tissu, het museum van de wandtapijt- en weefkunst.

Eén van haar grote troeven is de Grote Markt, met zijn gebald opmerkelijk erfgoed, zijn autovrije straatjes, zijn Onze-Lieve-Vrouwkathedraal, het meest symbolische gebouw van de stad, dat ook behoort tot het Unesco-werelderfgoed, zijn Pont des Trous, de oudste militaire vesting van België, zijn Musée des Beaux-Arts dat de werken van de grootste genieën huisvest, (Bruegel, Rubens, Watteau, Monet,...).

Ook liefhebbers van folklore blijven niet op hun honger zitten. Elk jaar neemt het Carnaval de straten in! Dit grote familie-evenement heeft alle ingrediënten van de typisch Belgische folklore. U snapt het al.

Doornik is een smeltkroes van feest, gastronomie en folklore.

Het zuiden van België beschikt ook over kleine dorpen en steden met veel charme, zoals Arlon, Bastogne, Bouillon, Chimay, Ciney, Dinant, Durbuy, Eupen, Houffalize, Malmedy, La Roche-en-Ardenne, Rochefort, Spa, Saint-Hubert, Thuin, Virton, Vielsalm en Waterloo. Het zijn stuk voor stuk ideale bestemmingen om te herbronnen met familie of vrienden. Allemaal bieden ze een hele waaier aan culturele, sportieve en ontspannende activiteiten.

Fédération des Gites de Wallonie asbl.
© 2004 - 2019 - All rights reserved.
avenue Prince de Liège, 1/21
B5100 Jambes (Namur)

Tel: +32(0) 81 311 800
Fax: +32(0) 81 310 200
Eurogites Lid van Eurogîtes

FEADER FEADER
Fonds européen agricole pour le développement rural :
l'Europe investit dans les zones rurales.

FEADER FEDER - PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : Développement territorial équilibré et durable
Mesure 3.03 : Redynamisation urbaine et attractivité du territoire a
l'Europe investit dans les zones rurales.
Tourisme en Wallonie Commissariat général
au Tourisme
Wallonie-Bruxelles tourisme Wallonie Belgique
Tourisme
Ontwikkeld door Affinitic
Aangedreven door Plone